Vrouwengroep

VROUWENGROEP rondom het thema seksueel misbruik

Ik geloof erg in groepswerk als je te maken hebt gehad met seksueel misbruik of een andere nare seksuele ervaring. Of wanneer je merkt dat je eigen seksuele ontwikkeling besmet is.
Je hebt het zo lang alleen gedaan. Door het geheim. Of omdat je er geen zicht op had. En het is écht lastig is om met je verhaal naar buiten te komen.
Het is zo’n helpende ervaring om dit met elkaar te doen. Het geheim te doorbreken en je hierin niet alleen te voelen.

 

Waarom groepswerk?

In een groep dein je mee op elkaars energie. Je wordt als het ware aangestoken door deze energie. Het is een steun in de rug om, met dat wat er is, te zijn. Je komt sneller verder in je herstel. Dat komt ook omdat je jezelf herkent in de ander, je weet soms précies wat ze bedoelt. Dat is helpend in je proces. Die herkenning en erkenning doet zoveel.
Een groep lotgenoten die, in alle veiligheid, met het thema seksueel misbruik kan zijn, zonder oordeel, zonder verwijten, zonder twijfels. Fijn!

 

Hoe ziet het er uit?

In een 2 daagse – op vrijdag 5 januari en op vrijdag 19 januari – gaan we met elkaar op pad. In een veilige setting onderzoeken we de impact van seksueel misbruik. Geloof mij dat is op vele levensgebieden. Dit inzicht helpt je. Het geeft antwoord op de vraag waarom je het doet zoals je het bent gaan doen. Vaak hoor je dingen waarvan je de link naar het misbruik nog niet had gelegd.
Inzicht, het zijn stappen op weg naar herstel. We gaan ook aan het werk om actief deze stappen te gaan maken. Werken doen we op jouw eigen tempo (écht, niets moet)

 

Wat kan je verwachten?

Naast informatie (psycho educatie) is er ruimte om met elkaar te praten en ermee aan de slag te gaan (lichaamswerk en therapeutisch / stoelenwerk).
Afgestemd op de groep en op jou. Er ligt voelbaar een uitnodiging én er moet niets.

 

Meer informatie:

- Data: vrijdag 5 en 19 januari 2024.
- Dagen zijn van 10.00 – 16.00 / 16.30 (inloop v.a. 9.45)
- Aantal deelnemers in de groep zijn 4 tot 5 vrouwen.
- Locatie: Sneek (Simmerdyk 2)
- Kosten zijn € 250,- voor 2 dagen, inclusief koffie, thee, sapje, fruit en wat lekkers. De lunch verzorg je zelf.
Je ontvangt een factuur daarvoor. Let op: volgens mij geeft de zorgverzekering geen bijdrage uit de aanvullende verzekering voor groepstherapie.

Voorafgaand aan de start van de groep plannen we een intake gesprek van ongeveer een half uur in.

 

Wat brengt het je?

Deze 2 dagen zijn een versneller in je proces. Je wordt aangestoken door de energie in de groep en je krijgt informatie waar we ook gelijk mee aan de slag gaan. Op jouw tempo. Je ervaart verbinding tussen de deelnemers en dat is een verademing. Samen, niet meer alleen.

 

Meer 2 daagse

Het idee ligt er om hier een vervolg aan te geven en meer 2 daagse te gaan aanbieden rondom seksueel misbruik, telkens met ander thema zoals
- het kind in je; de innerlijke verdeling (trauma delen) en het meisje in je,
- IK!; wat wil ik, wie ben ik, werken rondom grenzen stellen en contact maken,
- besmette seksualiteit; intimiteit en seksualiteit en je verstoorde eigen seksuele ontwikkeling,
- verbindingen met de dader;

 

Ik hou je op de hoogte via deze website. 
Heb je interesse of vragen, mail of beter nog, bel mij (06 518 35 927 of info@pytheas-therapie.nl).