Grenzen stellen

 

Druk, druk, druk …

je hebt het gevoel dat je altijd maar bezig bent én dat je eigenlijk niet toe komt aan jezelf. Misschien ervaar je dat je dodelijk vermoeid bent en dat je niet lang meer zo door kan gaan. Of misschien beleef je het dat de dagen voorbij vliegen. Soms kan je ook zien dat andere mensen het heel anders doen en dat je dat ook zo zou willen….Je weet alleen niet hoe en voordat je het goed en wel weet, heb je er weer een klusje bij.
Misschien kan je ervaren dat je (een beetje) aan het voldoen bent aan de verwachting van anderen... en dat jijzelf er bij inschiet. 

Hoe werken we aan grenzen stellen?

Zonder de aard van het beestje te veranderen, maak ik je bewust van je grenzen. Hoe voelt het om je grens te ervaren en hoe is dat als je daar over heen gaat. Echt een stukje bewustwording, waar je je ook bewust wordt van je eigen behoeften.

Wanneer je je bewust wordt van je grenzen, kan je ook voelen dat je een keuze hebt. Bij het maken van die keuze kan je van alles in tegen komen. Je bent het niet voor niets op deze manier gaan doen. We onderzoeken samen waarom je het zo bent gaan doen. Door je deze overtuiging te laten ervaren ontstaat er een doorleefd inzicht waarin ruimte is om het anders (op geheel eigen wijze) te gaan doen.

Resultaat: je grenzen aangeven en je eigen regie nemen

Je leert sneller de signalen van je lichaam te herkennen. Of het nu gaat over dat je te druk bent en er even niets bij wilt hebben. Of dat het gaat over dat je voor jezelf kiest en iemand anders teleur moet stellen. Jij staat meer bij jezelf op de voorgrond.
Je hebt inzicht in je patronen en kan daardoor beter voor jezelf kiezen. In de meeste gevallen verandert je gedrag zo natuurlijk, dat je er niet eens meer over na hoeft te denken.